Taal | Type | Link |
EN | website | Science Explorer Rijzen. CO2 productie in een ziplockzakje, ingepakt zuiveringszout en azijn erbij. |
EN | website | Science Bob Onderzoeken of de temperatuur van invloed is, en de hoeveelheid zuiveringszout. |
Taal | Type | Link |
NL | website | Lesidee Thematische, prentenboeken en recepten. Spel, gymles, drama, bezoek aan bakker. |
NL | video | Schooltv Uitstekend filmpje over het brood bakken in een Turkse en in een Nederlandse bakkerij. |
EN | website | Canon Bouwplaatje van een bakkerij. |
Taal | Type | Link |
EN | website | Double Helix Deeg maken van gist, bloem, suiker, zout en water. Wat is de functie van gluten? |
EN | website | Exploratorium Basisrecept om brood te bakken. |
EN | website | Exploratorium Een boterham onder de loep: klik 'slice-o-scope'. |
EN | website | Exploratorium De wetenschap van het brood. |
Taal | Type | Link |
EN | website | Great Harvest Evenwicht vochtig en droog brood in een proef, brood en rijst in zip-lock zakje. |
Taal | Type | Link |
NL | video | Dag van de Wetenschap Wat zijn gluten, welke rol spelen ze? Brooddeeg maken en.....opblazen! |
EN | website | Exploratorium In deze activiteit veel aandacht voor gluten en verschillende soorten meel. |
Taal | Type | Link |
NL | website | Leerkrachtig Rekenen, taal, gym en handvaardigheid bij de bakker. |
NL | website | Digijuf Suggesties voor het inrichten van een bakkershoek. |
NL | website | Juf Janneke Materiaal voor het thema bakker |
NL | website | Kleutergroep Materiaal voor het thema bakker, voor de kleutergroep. |
Taal | Type | Link |
EN | website | Scientific American Magisch deeg maken met bloem olie, gel en kleurstof. Vergelijk met 'zonder olie'. |
Taal | Type | Link |
NL | website | Waterschap Zeeuwse Eilanden. Onderzoek hoeveelheid water in vers brood, wegen voor en na het roosteren. |
Taal | Type | Link |
NL | Hogeschool Antwerpen Groeiende ballen. Deeg met zuiveringszout, bakpoeder of gist. Verder experimenteren. |
Taal | Type | Link |
NL | Ieder Kind een Talent Jonge kinderen experiment: zout, water, meel. Maken eigen recept brooddeeg p.44 |
|
NL | video | Schooltv Filmpje over brooddeeg maken. |
EN | website | Ontario Science Center Zoutdeeg maken. Wat is mengsel, wat chemische reactie. Verder met geur- en kleur. |
EN | website | Science on the Shelves Pret met meel: van brooddeeg tot play dough. |
EN | website | Make-Stuff Hier wordt brooddeeg bakkersklei genoemd. |
EN | website | Kiddley Leuke ideeën m.b.t. materialen die erbij te gebruiken zijn. |
EN | website | Family TLC Hier wordt wat maïzena toegevoegd en licht verwarmd. |
EN | video | Boston Children's Museum Deeg maken van meel en scheerschuim en van meel en hairconditioner. |
EN | website | Science Works Museum Goed recept voor speeldeeg. Veel suggesties: bouwen, vormen, patronen, stuiteren. |
EN | website | Life is a Garden Speelklei maken met maïzena. Extra toevoegen: aloë olie en kaneel voor de geur. |
DU | website | Helles-Koepfchen Goede tips en info. |
DU | website | Labbé Leuk getekend. |
DU | Technisches Museum Wien Speeldeeg maken van maïzena, olie, douchegel en kleurstof. Maïs, verdikkingsmiddel. |
Taal | Type | Link |
EN | website | Ontario Science Center Zuurdesembrood. Fermentatie: micro-organismen halen energie uit koolhydraten. |
Taal | Type | Link |
NL | video | Schooltv Brood wordt gemaakt van tarwe. Kijk naar het filmpje om te zien hoe dat gaat. |
NL | video | Schooltv Je hebt meel nodig, water, gist en een paar sterke handen! |
NL | video | Schooltv Hoe wordt brood gemaakt? |
Taal | Type | Link |
NL | website | Jeugdbibliotheek Boeken over brood. Van graan tot brood. Mijn eerste boek over brood. |
Taal | Type | Link |
NL | website | Willem Wever Waarom heet een boterham een boterham? |
Taal | Type | Link |
EN | website | Exploratorium Injera brood uit Ethiopië. |